Безперспективні точки


Інколи випадкова зупинка на зовсім не цікавому на перший погляд місці дає точку яка працює вже декілька років.

Дніпро, фонова глибина 3-4 метри. Під берегом канавка до 5 метрів і завал корчів. Завал настільки потужний, що навіть постановка човна на метр вправо-вліво приносить 5 відривів із 10 проведень.

Правильно виставлений човен і нордичний характер та витримка при простукуванні дна приманкою дозволяє мінімізувати кількість обривів до 1-2 з 15 проведень, або замінити обрив потужним ударом та симпатичним судаком.

До речі, спочатку просто робили проводку, але обривання вибішували. Тому застосували ехолот і таки роздивилися, що там і як. Тож всі розмови на кшталт - а без ехолоту слабо? Сприймаю виключно як порожній звук. Не слабо, але з ним зручніше, швидше і якісніше можна розібратися в ситуації мінімізувавши кількість обривів.

І що цікаво, саме в цьому місці судак зовсім не реагує на імпакти і схожі на них копії, вибираючи цупкі ріпери типу асасінів.

Адже 5 метрів і потужна течія яка в лінію витягує при проведенні і на паузі тоненькі приманки, а коротші ріпери з жорсткішої гуми якраз починають працювати високочастотно вібруючи чого від них неможливо досягти на глибинах та помірній течії.

У Select є просто шикарна приманка - Crazy Shad в розмірі 10 см яка саме в таких умовах відпрацьовує на відмінно.

Колір: натуралка, шартрез, карамель.

Тож раджу інколи звертати увагу на безперспективні на перший погляд точки. Адже в умовах жорсткої конкуренції і відсутністю місць які не були б перепахані вподовж та впоперек любителями риби - можна і на "стрьомній" точці відмінно рибалити протягом років.

Завжди ловимо на собі здивовані погляди проходячих повз "тральщиків", іноді навіть підказують, що там все обірвете, ми ж дякуємо за підказки, мовляв зупинились по 50 і на каву...

Головне не висмикнути в цей момент гарну рибину. Інакше доведеться ще й воблери діставати з точки, або корчі порозтягують канатами...отаке.

Так і джигуємо.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!